foto kurs app

Appen som gör dig till en bättre fotograf

Appen

Appens syfte är att hjälpa dig att utvecklas kreativt som fotograf och den vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har en viss erfarenhet av fotografi och digital bildbehandling.

Uppgifterna i Appen är tänkta att stegvis fördjupa och träna dig inom fototeknik, bildbehandling och ditt egna fotografiska uttryck. I Appen hittar du filmer med inspirerande bildexempel, tips vid fotografering och bildbehandling.

Om du är intresserad av att utbyta erfarenheter med andra kursdeltagare kan du gå in och registrera dig i forumet som du hittar under Fotokurs-App i menyn.

Webbsidan 

Här på hemsidan hittar du texter och fotografier som behandlar ljus, färg, bild-komposition, studiofoto och reportagefoto. Du kan också läsa om bildanalys och upphovsrätt. På avdelningen Duck-TV kan du titta och lyssna på föreläsningar om bildbehandling.

Eftersom en stor del av processen mot att bli en kreativ bildskapare handlar om återkoppling från andra rekommenderar jag dig att öppna användarkonto på något community för fotografer. Svenska Fotosidan är ett bra alternativ. Där kan du lägga upp dina bilder i olika forum för bildkritik.